Fria tankar

Tankar och funderingar om det ena och ...

Medeltidsslakten i Mosul

Har länge undrat varför ingen information om Mosul kommer ut. Svaret är att hela den demokratiska V-världen med USA, EU och NATO i spetsen har förhindrat att information om den pågående slakten i Mosul kommer ut. Men nu har sanningen återigen hunnit ikapp lögnerna och propagandan.

Obama var inte tillräckligt förberedd för att få ett snabbt slut på IS i Mosul. Mosul har blivit ett slagfält där över 500-600 000 civila är fångade och inte kan ta sig ur staden. De civila förlusterna är enorma. FN har uttryckt stor oro om den humanitära situationen och försöker att bygga upp nya flyktingläger då 10-tusentals förväntas fly från krigszonen.

Och det finns inget man kan göra för att undvika civila förluster. Det är närmast omöjligt att undvika att civila dör i krigföring i urbana miljöer. Den civila populationen utnyttjas på alla sätt i detta vidriga krig och för det mesta är det just civila som är de huvudsakliga offren.

Det finns naturligtvis ett sätt att minimera de civila förlusterna. Man rensar områden, baserna runt staden så att de befrias fån inkräktarna. När man väl har kontroll över området runt städerna belägras staden för att försvaga inkräktarna genom att inga leveranser som ammunition, mat, förnödenheter mm går igenom. De blir trötta och försvagade. Sedan öppnar man korridorer och uppmuntrar civila att komma ur staden. Alastair Crooke, brittisk diplomat, Conflicts Forum

Men allt detta tar tid. Och problemer är främst att politikerna vill lösa sådana konflikter fort utan att vilja vänta på att den långdragiga belägringen visar resultat. De vill helt enkelt inte vänta utan vill ha en snabb seger för att glänsa inför Världen.

Obama ville ha en snabb seger innan han lämnade sin presidenpost. Förberedelserna var undermånliga. Han var enbart ute efter en sann seger. Han förväntade sig förmodligen att IS skulle bara lämna Mosul och dra till Ragga och flytta problemet till Syrien.

Men Obama, som vanligt, missbedömde situationen och kriget har nu pågått i flera månader med många civila förluster. Även den iranska armén förlorar många män. Problemet är nog att IS inte har för avsikt att lämna Mosul. De skall ha byggt en hel stad under Mosul. Det är inte frågan om några tunnlar utan en stad under staden.

Enligt FN-UNHCR- är situationen i Mosul väldig desperat. Medan de USA-ledda irakiska styrkor forcerar fram på IS-hållna områden i Västra Mosul är FN "väldigt oroade om de tusentals civila som är fångade i staden och utgör ett stort risk för förluster" sade talesmannen Matthew Saltmarch för en och en halv månad sedan. 

"Irakiska regeringsstyrkor har återtagit Mosuls flygplats från IS och stormat en militärbas i ett försök att komma in i den terroristhållna staden där upp till 750 000 civila fortfarande är instängda".

"...Vi förväntar oss att striden  ...kommer att bli intensiv och från gatan till gatan. Så risken för offer är stor och det finns stor risk för tvångsförflyttning. Regeringen i Irak har sagt att det potentiellt kommer att vara en kvarts million människor som kommer att behöva tvångsförflyttas från staden...Vår focus är helt och hålet att förbereda för denna eventualiteten...".

"Vi vet att situationen, genom rapporter av de som lyckades fly från stan, är otrolig desperat: matbristen är stor, matprisera är skyhöga och rent vatten är mer eller mindre otillgänglig för närvarande. Människor bränner möbler, plast mm...". 

"Vi var hungriga hela tiden...Våra familjer och barn svalt för vi kunde inte ta oss ut på grund av flygbombningarna och granatkastarna".

Bristen på mat innebär att det inte spelar någon roll om du har pengar. Det finns inget att köpa."Vi kan inte äta pengar" sade en äldre man som lyckades fly.

Den 1:e mars uttryckte FN återigen sitt oro över den USA-backade operationen för att befria Mosul från IS-terroristerna. Det har orsakat en enorm ökning i civila offer och tvångsförflyttningar samtidigt som irakiska säkerhetsstyrkor intensifierar kontrollerna av flyktingarna för att hindra jihadister från att undkomma.

De irakiska styrkorna, med stöd av den USA-ledda koalitionen(Kanada, England, Australien, kurderna m.f.), började operationen att återerövra Västra Mosul den 19 februari. Sedan dess har de som försökte fly staden varit föremål för både koalitionens flygattacker och IS-jihadisternas beskjutning av de flyende.

Den fortsatta striden kommer oundvikligen att leda till större civila förluster tror den politiska analytikern Chris Bambery. "Vi hör om ett genombrott men det finns ingen tecken på att denna strid kommer att ta slut. Det har dragit ut på tiden betydligt längre än vad den irakiska regeringen och amerikanerna trodda var möjligt. Det utvecklas till ett mycket allvarligt utnötningskrig som kan leda till mycket stora civila förluster".

"Vi pratar om en potentiell mycket allvarlig humanitär katastrof" enligt Bambery och FN anser att "situationen är mycket svår".

Och den lär inte bli bättre. Men frågan är var är V-världens etablerade media? Anser den att den USA-ledda Mosul-attacken inte är värd att beskrivas? Varför ignoreras de civila offren i Mosul? Är de ovärdiga vår sympati och stöd?

När det gällde/gäller Aleppo fanns det en tendens bland V-världens reporter åtminstone i USA och EU att peka ut Ryssland som ledde operationen som ansvarig för civila förluster och skador. Från första stunden operationerna för att befria Västra Aleppo var igång. När det gäller Mosul har inte information kommit ut förrän nyligen. Varför har det dröjt flera månader?

" När det gäller Aleppo...fanns det en önskan bland V-världens reporter att påpeka att det var Ryssland som ledde operationen och att alla civila förluster och skador, förstörelser från missiler[var deras ansvar]; den hade en politisk nytta för USA...jag gissar att från deras perspektiv[USA:s] var det någon annan som orsakade en humanitär katastrof", Karen Kwiatkowski, pensionerad överstelöjtnant i USA:s flygvapnet.

"... Det är USA som har tagit initiativet och de vill inte prata om skadorna de orsakar. De vill inte prata om den påtagliga bristen på förberedelser för den humanitära krisen som de måste ha vetat att det skulle komma...I ärlighetens namn kan jag inte föreställa mig hur de kommer att bygga upp Mosul igen. Jag har ingen aning".

Max Abrahms, Prof. i North Eastern University, anser att "den svåra situationen för de civila i Aleppo  drog till sig stor uppmärksamhet i Väst...Men svåra situationer på andra ställen- Mosul och Yemen- får inte samma mediauppmärksamhet. Och anledningen varför är att [media]uppmärksamheten är inte  strikt styrd av humanitära skäl utan att det finns en politiserad komponent...för att framställa Assad och Putin i negativ ljus. Detsamma gäller inte Mosul och Yemen och det är därför Västmedia inte har  någon intresse".

Den presstituerade V- världens media inställning är nog avslöjad nu och alla kan vid det här laget dra sina egna slutsatser. Jag vet inte om ni minns berättelsen om Omran Daqneesh, den syriska pojken från Aleppo som blev V-världens media-arkivbild varje gång man önskade framställa den "ryskstötta syriska regimen" och dess ansträngning att befria Aleppo från terrorismens ok i dålig dager. Grabbens bild, satt ensam i en ambulans, täckt av blod med, förskräckt över alla kameralampor, blev V-världens media-arkivbild varje gång den önskade att porträttera de onda ryssar och syrier.

Men om Aleppo-pojke Omran blev "känd" i Världen som en påminnelse om de hemska civila förlusterna i ett fruktansvärt försök att befria staden från IS är ingen som vet vem Mosul-flickan Hawraa är. Den enda överlevnad i hennes hem i Mosul orsakad av de amerikanska koordinerade flygbombningar. En liten miss i den presstituerade media.

Sedan Oktober 2016 när operationen för Mosuls-befrielse började har det skett under förutsättningen om absolut informationsblockad. Ingen information fick komma ut. Inget gjordes heller för att skydda, evakuera eller hjälpa de civila.

Under mars månad har det i flera tidningar rapporterats om de tunga civila förluster i Mosul. Sanningen måste fram någon gång. Bättre sent än aldrig. "Både USA och de irakiska styrkorna försöker att förneka de dödliga incidenterna i Mosul som resulterade i död av dussin civila vilket också betyder att koordinationerna på marken inte är de bäste" säger Melerstaöstern- experten Ammar Waggaf, 27 mars, om flygbombningarna den 17 mars.

"...Men det är inte bara i Mosul-vi hade också en incident nyligen i Ragga- 10 dagar sedan i vilken 100-tals människor dog när amerikanerna bombade en skola i vilken tvångsförflyttade människor tog sin tillflykt. Tvångsförflyttade familjer. Detta börjar bli en trend".

Situationen är kritisk i Mosul. För alla. För de civila, för IS och för den USA-ledda koalitionen. För de civila för de är fångade i ett inferno utan slut, för IS som kommer att döda alla om det behövs och för koalitionen för de vet inte vad de skall ta sig till. Det finns farhågor att det enda sättet att "befria" Mosul är att totalt förstöra staden.

"...detta tar oss tillbaka till Vietnam och till My Lai-massakern, där det amerikanska konceptet var att förstöra byn för att rädda den" sade Jack Rice, f.d. CIA-officer och internationell advokat.

De tunga civila förlusterna har föranlett den ryske utrikesministern Sergei Lavrov att begära ett möte i FN:s säkerhetsråd i samband med den dödliga incidenten där övre 200 människor dödades nyligen.

Situationen för USA är ganska besvärlig just nu. Förutom det faktum att det inte längre går att dölja alla döda civila finns det inte heller någon klar bild vilka de stödjer i detta förryckta krig. De är på något sätt fångna i en situation de inte kan lösa själva om de inte förstör staden förstås.

De verkar ha ett närmare sammarbete med irakierna men stödjer de irakierna mer än de stödjer kurderna? Varför skyddar de turkarna i det turkarna gör? Hur lyckas dem få alla att sammarbeta? Alla dessa motstridande krafter sammanstrålar vid samma punkt: Mosul. Ingen vet vad som kommer att hända.

Under tiden anklager Amnesty International den USA-ledda koalitionen för att inte vidta tillräckligt med åtgärder att förhindra civila offer. Och det faktum att allt fler trupper samlas på marken i Mosul visar också att det finns anledning att vara oroad över konsekvenserna av storskalliga flygbombningar som redan har dödat tusentals oskyldiga.

De nyligen 200 döda kommer att ha en negativ påverkan på USA och den internationelle koalitionen. Det kommer att påverka deras legitimitet och slutligen även ge upphov till att grupper som IS kommer att växa. Det kommer att ge upphov till bittert missnöje och besvikelse. 

Läget är inte lätt för amerikanerna. Och Mosul är en stor stad med stor del civil befolkning. "Om man utkämpar en strid som IS-krigare utkämpar mot amerikanerna, är det i verkligheten ett gerillakrig där IS-krigarna gömmer sig bland civila och det inte finns en klar uppdelning och separation mellan IS-krigarna och den civila populationen. IS-krigarna kommer att göra det så svårt som möjligt för USA och den Irakiska Armén att inte ha några civila förluster" säger Simon Mabon, Internationella relationer vid Lancaster Universitet.

I ett tidigt skede bestämde sig den irakiska regeringen inför invasionen av Mosul att rekommendera den civila populationen i Mosul att inte fly. Detta för, trodda man, att kunna stämpla de flyende som IS-krigare och för att kompensera de bristande förberedelserna att ta emot de civila under den långa perioden kriget skulle pågå.

Nu har naturligtvis irakierna och amerikanerna och hela koalitionen och V-världen ångrat sig bittert för ett sådant idiotiskt beslut att låta mer än 500 000 människor utgöra ett skydd för terroristerna. Så de civila förlusterna kommer att öka för varje dag och även de som lyckats fly från helvetet får möta ett nytt helvete i flyktinglägrens runt om i staden där det inte finns plats för dem. Flyktinglägren är fulla.

"De humanitära kostnaderna" för den USA-sponsrade "friheten" kommer återigen att bli gigantiska. Vi kan förstå hur krig uppstår och regimen bakom krigen men metoderna för att genomföra ett krig och dess resultat är också viktiga. Kanske det viktigaste. För vad det egentligen handlar om- och det vet alla- är fräscha nya gravar utsprida på fält av krossade förhoppningar. Det gäller alla krig. 

Och i Mosul är situationen är beklämande. Beklämmande för det fanns aldrig någon ordentlig plan om hur striderna i en miljonstad skulle bedrivas. Beklämande därför att ingen hade en aning hur många IS-krigare det fanns i stan. Beklämande därför inga förberedelser för de tvångsförflyttade och de flyende var tillräckliga och fortfarande inte är tillräckliga.

De irakiska styrkorna har, i sammarbetet med den amerikanska koalitionen och dess koordinerade flygbombningar, insett att kriga i urbana miljöer med flygbombningar är ett kostsamt affär. Förlusterna i operation "befria Mosul" har skjutit i höjden därför att ingen sida bryr sig särskild mycket om konsekvenserna. Medan irakiska styrkor avancerade mot staden mot kanske 2 000 tungt beväpnade IS-krigare bombade den USA-ledda koalitionen sönder flera kvarter. 

Enligt flera NGO:s och lokala källor skall de amerikanska bombningarna ha dödat mer än 3 500 civila. http://news.antiwar.com 

Vi vill gärna tro att vi är på änglarnas sida när vi massakrerar människor. Vi gör ju det för den goda sakens skull. 

För övrigt när vi nu pratar om FN vill jag göra er uppmärksammade på en rapport under ledning av Rima Khalaf, verkställande sekreterare i FN:s ekonomiska och sociala kommission för Västasien(ESCWA), som stämplar Israel som en apartheidregim. Rapporten publicerades på FN:s hemsida onsdagen den 15 mars. Efter diverse påtryckningar från FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, USA, Israel och diverse andra länder har rapporten dragits tillbaka.

"Jag står för mina slutsatser i rapporten att Israel begår brott som likställs med apartheid. Jag kan inte acceptera pressen på mig...Generalsekreteraren begärde igår att jag skulle drar tillbaka rapporten och jag vägrade...Jag tror att diskrimineringen grundad på hudfärg, religion eller etnicitet är oacceptabel" sade Rami i konferensen. www.globalresearch.ca

Rami avgick den 17 mars.

Avslutningsvis vill jag bara kommentera den fruktansvärda händelsen den 3 april i Idlib där kanske upp till 75 personer dog, inklusive många barn, på grund av kemiska vapen. Och jag håller med om att de ansvariga skall ställas inför ett exekutionspatrull. DE ANSVARIGA.

Idag fick jag en artikel skriven av Dr. Paul Craig Roberts som gjorde mig uppmärksam att, som vanligt, inte lita på allt som skrivs. Den börjar så här: " Denna eftermiddag[3 april] gästade National Publik Radio(NPR), [ett donationsfinansierad företag] en propagandist från BuzzFeed som fördömde den syriska regeringen för användandet av kemiska vapen mot oskyldiga i Idlib-provinsen. På något sätt viste BuzzFeed- personen med säkerhet att den rapporterade händelsen hade ägt rum. Jag undrar hur han kunde känna till det och jag undrar VILKET SYFTE ETT SÅDANT ATTACK TJÄNAR".

Man måste naturligtvis reflektera över saker och ting och inte låta sig bli föremål för propaganda av den presstituerde tryckta och TV-sända media. Du måste alltid skapa din egen uppfattning. Just nu skyller USA och EU giftattacken på den syriska regeringen trots att ingen utredning är gjord. Ingen skyldig har pekats ut av FN.

Om man åtminstone fick en motivering om VARFÖR SYRIEN SKULLE ÄVENTYRA SITT UTMÄRKTA LÄGE IDAG, skulle man kanske förstå.

Förklaringarna kan vara flera. Vi får vänta och se hur det hela utvecklas. För min del kommer denna attack på oskyldiga väldigt lägligt för USA och dess gangstrar som bombar sönder Mosul, begår krigshandlingar- återigen-, kränker internationell rätt- återigen- mm utan att ta hänsyn till de civila.

Under tiden kan ni läsa Paul Antonopoulos, www.informationclearinghouse.info, utmärkta artikel om sarinattacken, låtsasläkare, Vita Hjälmar mm om varför vi borde vara skeptiska.

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Dolkstöten mot fredsprocessen. Trump har kapituler...
Provokationer, blockader och utpressning
 

Taggar (Etiketter)

Ukraina Krim Demokrati Gula Västarna Mordet på Kennedy JFK Sanning Europas vansinne USA:s tvåfrontskrig Europeiskt återuppvaknande USA:s krigsbrott i Mosul Trumps FN-tal III:e Världskriget Missiler mot Damaskus EU contra Nationalstaten MH17 Rysslands rätt till intervention Annektering Syriza USA:s terrorhandlingar Reporter utan Gränser G20-mötet Uncle Sam Ny kemisk attack i Syrien Evo Morales Carl Bildt William Blum OPCV William Binney Putin:lämna oss i fred Robert Fisk Befolkningens plundring Ryssland RAND Corporation Operation Gladio Vanessa Beeley Mörda Assad QE Religionens ok James Petras Gamarna i Caracas Färgrevolution i Washington Vita västvärldens dominans Jens Stolenberg Avhumanisering Ingen giftattack i Gouma Kertjincidenten. Mänsklig förnedring Meningslöst att tala med Väst 11 september 2001 Revolution Västvärldens distopy Deir ez-Zor Internetcensur Novichok Helsinforsmötet Den begravda revolutionen FN SBU Socialistiska reformer Amerikansk korståg Chang Wanguau Trump vs etablissemanget Eviga krigspartiet Imaginär fiende SOHR CAS Fredspriset 2009 SvD Plundring av Grekland IS USA:s allierade Project Veritas Hamburg en krigszon Ukrainanazisternas manifestation Vi är alla idioter Petrodollar Mordet på Milosevic Multipolär värld USA:s statskupper OPCW George Sorros Rysslands oövervinliga vapen Axiom EU:s statsskuld USAs krig mot Kina Kommittén för befrielse av Irak Northwoods Project H.R. 5732 Bomba Iran Falska vinster Religiös fascism John Bolton USA:s statskupp i Venezuela MH-17 Betalda demostranter nonbeingzone Bombs for Peace MSC Trojkans krigsbrott Isolera Ryssland Visselblåsare Europa:stumma underhuggare USA:s finde nr 1 Skyldigheter Irans isolering Det är värd priset nätneutralitet Västs nederlag i Syrien Trump-Putin mötet Politiska krav Jugoslavien Liberalismens doktrin Anderna Kiev-USA-Europa strategi Trump/Putin Vem tjänar på giftattacken? Sanktioner mot Kina Googlecensur Vita Hjälmarna Fredrik Karén USA hotar Ryssland Obamas krokodiltårar Förbjud Vänsterrörelsen Lee Harvey Oswald Modern Imperialis Ron Paul Georgien Kina omringas Obamas fredspris Ukronazisterna Der ez-Zor Undrminera EU EU:s förlängda sanktioner mot Ryssland Trump den imbecille Kropotkin Europa offras Theokrati KREAB John Kiriakou Fejknyheter Västvärlden fångad i en våldspiral The Kitchen Turkiet invaderar Syrien Gasattacken i Douma Thrasymachos Guaidó folkets färrädare Europeisk integritet McCarthyismen Är det redan över för Trump? Det globala dårhuset Manafort och Gates Forum för Krig Vem är monstret? Stephen Cohen Edward Snowden USA-ledda Imperiet Jus ad bellum Ansvar Glöm fred i Syrien El Pais Färgrevolutionen i Iran 2018 England och den politiska cirkusen. Kuppen mot Trump Totalitarismen i Europa USA-NATO-EU Samir Amin Aymara-folket Slutgiltiga offensiv Konspirationsteori Trump Oligarkernas fiende Vem fan bryr sig Svavlet Västvärldens besatta kampanj Ryssland pressad. Teknikrati 9/11 Udo Ulfkotte Krigsvalet Obama en bedragare Palatskuppen mot Trump Jack Ruby Underkastelse eller Krig amerikansk fundamentalism USA: press på Kina Splittrat EU Ukrains invasion av Krim Koreakonflikten Ansvarsfull europeisk politik Internationell rätt Auktoritarism FNstadga artikel 51 Folkstyre Bildt-Georgien USA:s krigsbrott PropOrNot 2 God Bless America Det Turkiskt-kurdiska Kriget Zombifiering Scott Ritter CANVAS Mjuk makt Acela-korridoren Vänstern i koalition med högern Jan Öberg Papadopoulos USA:s och EU:s inbland i ryska valet 1996 ECRR Undantagstillstånd Wikileaks Utrottningen i Östra Ukraina Statskupp i USA Mördarorganisationen NATO Merci beaucoup France Krösus Statskuppen i Iran 1953 Trumps krigskabinett Förrädaren Trump Finansialiseringen Warren-kommissionen Amerikanska baser=Vasallstat Västvärldens vampyrer Politisk dygd Yeltsin-Putin Protagoras Nordkoreakrisen Imperialismens logik Ryska atleternas bannlysning Sergei Skripal Ryska atleterna friades Statskuppen i Ukraina IPE Alvin A. Snyder Obama en krigsförbrytare Häxjakten mot Trump Europas träldom Sydkinesiska Sjön EU en dödszon Ukrainas annektering av Krim Konflikten eskalerar Det tar aldrig slut Östra Ghouta R2P Statskupp Alexis Tsipras Europas krigsbrott "Ryska propaganda" 5 minuter innan "midnatt" Nordkorea Israel bombar Syrien Apartheidkuppen i Bolivia Imperialismen Amerikanska Gulag Gramski Nytt sarinattack på väg Liberal demokrati 2 minuter innan midnatt OPWC Upp och kämpa människa Kina Lundin Oil Daniel McAdams An die Freude Solon atenaren Den islamistiska revolutionen i Iran 1978 Slakthuset Damaskus Lucy Parson V för Venezuela Trump luras till krig Ryska invasionen Värdebaserad racism Apokalypsen nära Protagóras Julian Assange Putins tal Sofisterna Europas öde Spetznaz Stanislav Petrov Engelska provokationer Ingen fred med Ryssland Goda-Onda JIT Slakten I mosul Modern Imperialism USA leda ett internationell upprop Obams fredspris rättvisa Morder på Syrien FN-rapporten om Israel och apartheid Falska alternativ till Krig NATO frihet Jag måste ställa frågan med vilken auktoritet den amerikanska 15 år efter 9/11 WADA 9 September 2011 Ändlös konflikt därför kanadensiska antidopping han vill kommissionen skrev ett brev Wikealiks Lance deHaven-Smith inte fred Nationalstaten Statskuppen i Ukraian Vampyrer Kemisk attack i Syrien vilken mandat har dem USA :s planer kräver

Toroni

Besökare

Vi har 6194 gäster och en medlem online